Web nejen o obyčejných domácích mazlíčcích

Pes-nejlepší přítel člověka

14.05.2011 20:26

Pes je docela náročné zvíře, a je samozřejmě šťastnější, pokud je ve velkém domě se zahradou.A také je lepší ,pokud dům má ,,v sobě" schody.Potom co je pes starší, se často něčeho leká a první kam půjde, je patro.Myslí si že tam mu nebezpečí nehrozí.Pokud jste dobře vychovali svého psa a starali jste se o něj, nikdy vám neuteče.Může utéct, ale asi po 45 minutách se vrátí.Také když potkáte psa, bude vás váš pes bránit. Já budu psát o knírači, což je poměrně malý pes.

co musíte koupit:Nejdříve si psa musíte koupit (bohužel v tom vám neporadím)

Pejskovi musíte koupit pelíšek. Do něho je nejlepší buď nějaká stará deka nebo polštář (plochý). Také musíte nakoupit dvě misky - na vodu a žrádlo.Zkuste ze začátku nakoupit třeba dva druhy žrádla a zkuste co vašemu psu bude chutnat...musíte změřit a zvážit psa a podle toho vyvodit jeho číslo a koupit vodítko a obojek.

Co se psem ?Se psem musíte chodit minimálně 2x denně na vycházku aspoň 10min.Pokud máte velkou zahradu, máte to snazší, protože se nic nestane. Když s ním zapomenete jít na vycházku, dáte ho na zahradu. Ale pozor není to vycházka, vycházku to nenahradí.Pokud máte mladého psa, musíte v bytě na podlahu dát noviny a pokud se na noviny vyčurá dejte mu třeba piškot (to mají psi rádi) apokud se vyčurá mimo noviny, lehce ho plácněte přez zadek a nahlas řekněte ,,zlobivý pes, zlobivý (řekněte jméno psa)".Hlavně ho podobným způsobem učte ,,sedni!" a ,,lehni!" a pokud to zvládnete ,,k noze!" a ,,dej pac!". Povel ,,sedni" ho to učte tak, že řeknete ,,sssedni !" (zvýrazněte to s, on si to podle toho zapamatuje) a zatlačte mu zadek dolů. Dělejte to víckrát a pokud už trošku jde sám, dávejte mu piškota pokud vás neposlechne, vynadejte mu.Za vše co udělá dobře, ho musíte hlasitě pochválit, pohladit a dát mu třeba piškot.Pes vás musí poslouchat, musí vědět, že vy jste jeho pán.

 Pokud váš pes bude žrát trávu nechte ho, on si tím čistí žaludek.

Silvestr, Vánoce, petardy:pokud máte staršího psa určitě máte problém o Vánocích s petardami.Nejděte si mísnost v které si myslíte, že toho není moc slyšet a držte mu uši.Pokud je to pro psa už opravdu nesnesitelné, dojděte k veterináři a ten vám dá uspávací léky.Pes potom bude malátný a sám si půjde lehnout a nic neuslyší.Je to osvědčené, opravdu to funguje. Pes je v pohodě a ani neví, že venku nějaké petardy jsou.

 

 

Vyhledávání